Helpt kinderen in kommervolle omstandigheden
menu

Tandartsenbrigades Honduras

Cadena de Amor Honduras

Er is een tandartsbrigade in Honduras. Er zijn daar in de plaats Guinope 349 kinderen behandeld en er is een door Heart for Hope gebouwd huis met meubelen opgeleverd voor een familie die slachtoffer is van huiselijk geweld. Gelukkig is de Hondurese organisatie Cadena de Amor weer op volle kracht actief na de corona tijd. In het afgelopen jaar zijn bijna 3000 kinderen in 12 verschillende plaatsen geholpen. Meer informatie is te vinden op www.heartforhope.org.

Cadena de Amor voert de tandartsactiviteiten uit in Honduras, maar is financieel afhankelijk van geld uit het buitenland. De hoofdsponsor is Heart for Hope. Vanuit Nederland komt de laatste jaren een bedrag vanuit de Vrijmetselarij, bijeengebracht door de broeders, het fonds Evert Potjer en de Louisa Stichting. Heart for Hope heeft vanaf begin 2000 voor de nodige ondersteuning gezorgd, maar is nu op een punt gekomen om de hulp af te bouwen.

Hiervoor wordt een periode van 5 jaar genomen, waarvan het eerste jaar nu voorbij is. Cadena de Amor krijgt op deze manier voldoende tijd om een plan op te stellen voor de toekomst en op zoek te gaan naar andere financieringsbronnen. Dit betekent dat de komende jaren nog zeker financiële ondersteuning nodig is om de zaak draaiende te houden.